Home
Historie
Restaurant
Hotel
Vergaderen
Ontspanning
Eigen veeWijnproeverijRecept
Gepofte appel met sabayon en vanille-ijs

Boor de appels uit en doe onderin de holte een klontje amandelspijs. Vul de opening helemaal met kaneelsuiker en leg bovenop een klontje roomboter. Zet de appels op een beboterde schaal, ongeveer tien minuten in een voorverwarmde oven van 200° C en pof tot de schil los begint te laten. Klop ondertussen de eidooiers met de wijn en de suiker au bain marie op tot een luchtige saus. Voeg op het laatste moment een klein scheutje amaretto toe. Serveer warm in een diep bord met vanille-ijs.

De appels die wij gebruiken komen uit onze eigen boomgaard. De meest geschikte appels zijn appels die niet te snel tot moes koken. Het loont de moeite om dit eenvoudige recept met diverse soorten uit te proberen. Een goede appel is bijvoorbeeld de Alkemene en van de moderne rassen de Elstar.

Wat heeft u nodig:
- 4 appels
- suiker
- kaneel
- amandelspijs
- roomboter
- 2 eidooiers
- 1 dl witte wijn
- 100 gram suiker
- klein scheutje amaretto
- vanille-ijs

De Jufferen Lunsingh - Hoofdweg 13 - 9337 PA Westervelde - t 0592-612618 - e de.jufferen.lunsingh@wxs.nl -  facebook