Home
Historie
Restaurant
Hotel
Vergaderen
Ontspanning
TonckensbosGrafheuvelsDe BrulHet Norgerholt
Ontspanning

De Jufferen Lunsingh ligt temidden van honderden hectares natuurschoon. Het perfecte startpunt voor een mooie wandel- of fietsroute. We hebben onze eigen routes uitgezet, maar ook gerenommeerde ANWB-routes of lange-afstandswandelpaden zoals het Drenthepad lopen letterlijk door de achtertuin.

Jufferen-wandelroute

Onze eigen wandelroute is een prachtige tocht van circa 20 kilometer, die onder meer langs het Fochteloërveen loopt. Er is ook een kortere wandelroute die u een uitstekend beeld geeft van het leven op het Drentse platteland. Deze tocht voert u door bossen en een beekdal, over esgronden en langs een grafheuvelcomplex en duurt 2,5 tot 3 uur.

Knapzaklunch

Wilt u de hele dag op stap, dan kunt u een knapzaklunch meenemen. Voor 16,- euro (twee personen) heeft u een paar lekkere broodjes, fruit, een drankje en wat lekkers. Alles is verpakt in een handige rugzak.


Fietsen huren

Wie de voorkeur geeft aan een fietstocht kan bij ons fietsen huren. Er zijn ook speciale Kronanfietsen-met-picknickmand, die u kunt gebruiken als u een hele dag wilt wegblijven.

Picknickmand

Wat is er heerlijker dan ‘s ochtends na het ontbijt op de fiets te stappen, naar een hemels hier-blijven-we-de-rest-van-de-dag-plekje te rijden en daar uitgebreid te picknicken? U bestelt van te voren bij ons een picknickmand en die zet u op onze speciale Kronanfiets. Op de picknickplek geniet u van een Bourgondische lunch, inclusief een koude witte wijn of rosé. Compleet met servies, bestek en een plaid. (27,50 euro p.p., in combinatie met een hotelarrangement 23,50 euro)

Hebt u iets speciaals te vieren, bestel dan een champagnemand, met als extra delicatesse gerookte zalm. (37,50 euro p.p., in combinatie met een hotelarrangement 33,50 euro).

Reeënwandeling

Wandel voorafgaand aan een heerlijk diner met eigenaar Wyncko Tonckens in de bossen rond De Jufferen Lunsingh en vergaap u aan de vele reeën die hier grazen. De wandeling start ongeveer een uur voor de schemering. Alleen in overleg, in de maanden november t/m februari, van maandag t/m donderdag. Zorg voor stevige wandelschoenen!

In overleg is het ook mogelijk andere wandelingen onder begeleiding van een gids te maken. Neem hiervoor contact op met De Jufferen Lunsingh.

De Jufferen Lunsingh - Hoofdweg 13 - 9337 PA Westervelde - t 0592-612618 - e de.jufferen.lunsingh@wxs.nl -  facebook