Home
Historie
Restaurant
Hotel
Vergaderen
Ontspanning
Eigen veeWijnproeverijRecept
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De Herefordkoe

De Hereford koe is van oorsprong een oud Engels ras. Tegenwoordig is het vooral populair in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Australië. Sinds een jaar of twintig wordt het ras ook naar Nederland geïmporteerd.

De Herefordkoe is er in een gehoornde en een ongehoornde variant. Zowel de koe als de stier hebben een rustig temperament en zijn heel handzaam. Met hun mooie bruine vacht, hun witte kop en de witte streep op hun rug zijn ze prachtig om te zien.

De Herefordkoe voelt zich het lekkerst als zij natuurlijk voer zoals gras en stro te eten krijgt. Het is een sobere koe die zich in schrale natuurgebieden goed thuis voelt. Haar vlees is smaakvol, wat te danken is aan de goede vetadering (marmering) van het vlees en het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren.

Schoonebeeker schapen

Vanuit het restaurant kunt u ze vredig zien grazen: de Schoonebeeker schapen van De Jufferen Lunsingh. Het is een klassiek Drents heideschaapras dat nog steeds is terug te vinden op grote heidevelden in Drenthe.

Het vlees van de Schoonebeeker schaap kenmerkt zich door een kruidige smaak, maar het is zachter en milder dan het vlees van veel andere schapenrassen.

De Jufferen Lunsingh - Hoofdweg 13 - 9337 PA Westervelde - t 0592-612618 - e de.jufferen.lunsingh@wxs.nl -  facebook