Home
Historie
Restaurant
Hotel
Vergaderen
Ontspanning

De rust is onaangetast

Wyncko Tonckens herinnert zich zijn jeugd tussen de aardappelvelden: “Westervelde is van oorsprong een agrarisch dorp. Toen ik hier vijftig jaar geleden ter wereld kwam, waren er nog zo’n dertig boerderijen in bedrijf. Vele kleintjes en een paar grote. Op dit moment zijn er nog maar twee boeren in Westervelde.

Ook is het al weer veertig jaar geleden dat dorpswinkel Koops haar deuren sloot. Hiermee hield tevens de melkboer op te bestaan. Een parel voor het dorp was het prachtige dorpscafé kroegie Martens. Tijdens de lunch op jachtdagen zaten we hier met zijn allen om de potkachel van de als café ingerichte huiskamer van deze grote boerderij.

Zo is er in Westervelde veel veranderd, maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Het gemoedelijke karakter van het dorp met zijn ietwat stugge maar vriendelijke inwoners is van alle tijden.

Onze kinderen gaan nog steeds naar dezelfde lagere school in Westervelde waar ik samen met mijn broers naar toe ging. De rust en de prachtige omgeving zijn gelukkig onaangetast. Nog steeds kun je hier dagen door de natuur struinen zonder ook maar iemand tegen te komen. Het fruit dat nu door kinderen bij het hotel gebracht wordt, komt van dezelfde bomen waar wij het veertig jaar geleden stiekem uit pikten.”

De Jufferen Lunsingh - Hoofdweg 13 - 9337 PA Westervelde - t 0592-612618 - e de.jufferen.lunsingh@wxs.nl -  facebook